DÉ REDENEN OM WEL IN BITCOINS TE INVESTEREN

DE BITCOIN

Dat de Bitcoin de afgelopen jaren flink in zijn waarde gestegen is, moge duidelijk zijn. Het is een ontastbare vorm van geld: elektronisch geld. Voor velen moeilijk te geloven, zeker door de oudere generatie. De kans dat de waarde van de Bitcoin helemaal inzakt is natuurlijk aanwezig, zoals dat bij alle vormen van beleggen mogelijk is. Maar waarom is er dan toch nog steeds zo’n grote vraag naar? Dit zijn de redenen waarom mensen nog wel in Bitcoins blijven investeren. 

DE BITCOIN

1. VEILIGHEID EN GEBRUIKSGEMAK

Het is heel verleidelijk en risicovol om ‘online geld’ te hebben. Het is kwetsbaar voor hackers, waardoor zomaar ineens al het geïnvesteerd geld kwijt kan zijn. Daarom worden er voortdurend nieuwe oplossingen  geïntroduceerd om de veiligheid en het gebruiksgemak te garanderen.

2. ANONIMITEIT

U kunt uw adres privé houden, waardoor uw gegevens niet openbaarlijk gemaakt kunnen en mogen worden. De anonimiteit blijft hierdoor gewaarborgd, niemand weet over hoeveel Bitcoins iemand beschikt.

3. BELASTINGVRIJ

Door de anonimiteit is er moeilijk een persoon aan de Bitcoins te koppelen. Hierdoor is het niet mogelijk om er een belastingplicht op te zetten, waardoor er dus door niemand belasting betaald hoeft te worden. Echter is het wel zo dat het geld als zwart geld gezien wordt, op het moment dat de Bitcoin sterk in zijn waarde stijgt.

4. GEEN INTERMEDIAIRS EN TRANSACTIEKOSTEN

Er is geen tussenkomst van banken of iets dergelijks. Dit houdt dus in dat er geen transactiekosten bij komen, maar ook maak je hierdoor rechtstreeks de transactie naar de persoon zelf. Hier zorgt de Bitcoin-software dat de transactie goed verloopt.

5. GEEN INFLATIE

De Bitcoin is onafhankelijk. Dat betekend dat het een eigenaren kent en er worden maar 21 miljoen Bitcoins uitgegeven. Er kunnen dus niet zomaar nieuwe Bitcoins bijgemaakt worden, die vervolgens de waarde van de Bitcoin naar beneden zouden kunnen halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.