PERSOONLIJKE LENING: ZO KUN JE HEM AANVRAGEN

Wil je een persoonlijke lening aanvragen? Dan moet je goed gaan bekijken wat hier allemaal voor nodig is. Er zijn namelijk een aantal zaken die standaard terugkomen in het doen van een aanvraag. Er kunnen ook aanvullende stappen te vinden zijn bij de verschillende kredietmaatschappijen. Je kunt dus ook verschillende professionals gaan bekijken voordat je een aanvraag doet. Zo kun je onder andere bij De Nederlandse Kredietmaatschappij terecht. Maar welke stappen moeten in het algemeen doorlopen worden voordat je een lening toegewezen krijgt? Onderstaande informatie neemt jou mee door deze stappen. 

DE KREDIETMAATSCHAPPIJ VOOR JOUW PERSOONLIJKE LENING 

De aanvraag van een persoonlijke lening begint door te bekijken bij welke kredietmaatschappij je dit gaat doen. Er zijn een groot aantal kredietverstrekkers, die jou allemaal andere leningen en bedragen kunnen bieden. Ook kunnen de rentes sterk van elkaar verschillen. Je zult daarom een aantal aanbieders tegen elkaar af moeten wegen voordat je de gevraagde gegevens in gaat vullen. Na het maken van een keuze kun je beginnen met de aanvraag. Hiervoor moet je in eerste instantie jouw persoonsgegevens doorgeven. Aan de hand van deze gegevens kan gekeken worden of je al een BKR-registratie hebt door andere schulden. 

DE OVERIGE GEGEVENS DIE NODIG ZIJN 

Na het invullen van jouw persoonsgegevens zijn er voor een persoonlijke lening nog aanvullende gegevens nodig. Deze omvatten de gegevens van jouw maandelijkse inkomsten en de vaste lasten die je hebt. Bij het inkomen wordt het dienstverband gevraagd en wat je netto iedere maand op jouw rekening krijgt. Houdt er rekening mee dat je zowel jouw inkomen als de vaste lasten moet kunnen aantonen aan de hand van jouw loonstroken en bankafschriften. Deze dien je dus ook alvast bij de hand te houden als je de aanvraag in gaat dienen. Ook geef je de hoogte van de lening aan. 

DE LOOPTIJDEN VAN DE LENING 

Je kunt dan gaan kijken naar de verschillende looptijden bij een kredietmaatschappij. De looptijd bepaald in hoeveel maanden je de persoonlijke lening terugbetaald moet hebben. Bij een langere looptijd heb je een lager bedrag per maand dat terugbetaald moet worden. Door in een kortere tijd af te lossen ben je sneller van jouw schuld af, maar zul je dus ook meer per maand beschikbaar moeten hebben. De uiteindelijke rente die je hierover betaalt, kan ook aanzienlijk gaan verschillen. Het is goed om de beste looptijd te gaan kiezen voor jouw financiële situatie. 

DE BESLISSING 

Aan de hand van alle gegevens en de hoogte van de persoonlijke lening wordt uiteindelijk bepaald of jij de lening in ontvangst mag gaan nemen. Als de lening bij jouw financiële situatie past, ontvang je een bevestiging en kun je het contract ondertekenen. Na het ondertekenen van het contract wordt het geld naar jou overgemaakt. Als jouw financiële situatie te onzeker is en je de lasten niet kunt dragen zul je te horen krijgen dat je de lening niet krijgt en dus afgewezen wordt. In dit geval moet je naar andere opties gaan kijken.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *