Als jouw contract eindigt, of je wordt ontslagen, dan is het in de meeste gevallen zo dat je met je werkgever een beëindigingsovereenkomst moet tekenen. Dit is in geval van ontslag voor de werkgever de meest gunstige optie.
Het kan echter voorkomen dat de werkgever het ontslag via een UWV of kantonrechter moeten uitvoeren. Dit is best veel gedoe voor de werkgever, dus de werkgever is vaak geneigd om het bij een beëindigingsovereenkomst, of ook wel een vaststellingsovereenkomst te houden. Er kan in deze vaststellingsovereenkomsten helaas wel wat gesjoemel plaatsvinden. Het kan bijvoorbeeld misgaan bij de hoeveelheid van de transitievergoeding.
Wat is een transitievergoeding?
Een transitievergoeding is een door de overheid ingestelde wet. Het houdt in dat een werknemer, zodra deze ontslagen wordt, op bepaalde voorwaarden recht heeft op een vergoeding. Dat idee kwam voort omdat een ontslag voor de meeste mensen flinke financiële problemen kan veroorzaken. Het berekenen van de transitievergoeding verloopt alleen niet altijd even soepel. Het kan gebeuren dat je minder betaald krijgt dan je in werkelijkheid betaald zou moeten krijgen. Om dit soort kleine, maar toch cruciale foutjes te voorkomen heb ik een advies. Laat de Juristen in arbeidsrecht van transitievergoeding.nl de vaststellingsovereenkomst controleren.
Hulp bij ontslag
Transitievergoeding.nl is een website van Juristen Arbeidsrecht Nederland. Voor de afgelopen 20 jaar schieten de Juristen van Juristen Arbeidsrecht Nederland mensen door heel Nederland te hulp. Op de handige en overzichtelijke website kan je de hoeveelheid geld waar je recht op hebt bij ontslag berekenen. Je hebt maar 3 gegevens nodig: je leeftijd, het dienstverband in aantal jaar en je bruto maandsalaris. Naast de transitievergoeding kun je op de website ook je WW-uitkering berekenen. Als je geheel of gedeeltelijk werkloos bent kun je deze aanvragen om een beetje financieel stabiel te blijven totdat je iets nieuws vindt. Word jij dus ontslagen, neem dan geen risico’s en laat een jurist een kijkje nemen naar de beëindigingsovereenkomst.