Hoeveel hypotheek met een modaal inkomen opnemen?

Je bent opzoek naar een hypotheek modaal inkomen? Dat is een lastig parket, zeker gezien de huidige woningmarkt, maar wat komt er allemaal bij kijken bij het afsluiten van een hypotheek? Er zijn natuurlijk genoeg tips op te noemen bij het afsluiten van een hypotheek. Maar het is en blijft natuurlijk een moeilijke keuze, zeker door al het aanbod kun je door de bomen het bos niet meer zien. 

In ons artikel gaan wij je in ieder geval helpen om als Jan modaal een passend hypotheek te nemen. En geven wij je antwoord op de vraag: hoeveel je daadwerkelijk kunt opnemen. 

Hieronder lees je er meer over:

Hypotheek modaal inkomen? Dit zijn onze tips vooraf:

In je zoektocht naar een hypotheek modaal inkomen, is het ook belangrijk om een aantal zaken vooraf goed in acht te nemen. Op het eerste oog opslag, is het misschien super interessant om te kiezen voor een hypotheekadviseur, die de laagste hypotheekrente aanbiedt. Kijk ook eens verder als je het ons vraagt: Het is namelijk, ook belangrijk om te kijken naar de zogeheten: of de voorwaarden op dit moment en in de toekomst nog bij je passen. Een lagere rente lijkt op dit moment misschien wel erg voordelig, maar op het moment, dat er ongunstige voorwaarden aanzitten verbonden, dan is het alsnog niet rendabel. 

Daarnaast, is het ook belangrijk in je zoektocht naar een hypotheek modaal inkomen. Misschien, is die ene geldverstrekker waar je al jarenlang één ervaring mee hebt. Nog zo vertrouwd, maar het wilt niet zeggen, dat deze geldverstrekker daadwerkelijk past bij hetgeen wat jij zoekt. Een partij, zoals: een hypotheekadviseur, die kan je hierin een passend advies geven, zodat je niet helemaal in het diepe wordt gegooid. Waardoor je niet voor vervelende verrassingen komt te staan, dat is misschien wel het laatste waar je op zit te wachten. 

Welke mogelijkheden heb je?

Andere benoemwaardigheden zijn, o.a.: het vergelijken van jouw mogelijkheden, dus het is handig om vooraf goed onderzoek te doen naar jouw mogelijkheden. Doe daarom vooraf een berekening om te kijken wat jij financieel kunt inleggen en om te kijken wat voor soort hypotheek er, wellicht voor jou mogelijk is. En één andere tip, die wij je kunnen geven, is het kiezen voor zekerheid. En dat kan best wel eens lastig zijn wanneer je een antwoord zoekt op de vraag:” Hoeveel kan ik lenen?”. 

Hypotheekrentes

Een variabele hypotheekrente, die marktconform daalt, dat klinkt natuurlijk ontzettend interessant, maar het kan niet meer zó prettig zijn, als de rente weer omhoogschiet. Je had misschien eerst een goedkope hypotheek modaal inkomen, maar het kan zomaar zijn dat je de maandlasten straks misschien helemaal niet meer kunt dragen. Verder, is het ook verstandig om je geld slim in te zetten wanneer je, bijvoorbeeld: al een beetje geld achteruit hebt gelegd. Dan kun je misschien zelfs een hypotheek modaal inkomen krijgen wanneer je geen grootverdiener bent. Maar je moet jezelf niet in moeilijkheden willen werken. En blijf altijd de toekomst in het achterhoofd houden, want misschien wil je de woning in de toekomst nog eens gaan verbouwen, dan is het belangrijk om hier vooraf allemaal rekening mee te houden.

Hypotheek modaal inkomen? Het is een lastige situatie 

We zeggen niet gelijk, dat het onmogelijk is om een hypotheek te kunnen afsluiten op het moment, dat je een modaal inkomen hebt. Zo’n hypotheek modaal inkomen, is vrijwel onmogelijk wanneer je als alleenstaande een huis wilt gaan kopen. Dan krijg je slechts een hypotheek voor €171.000, terwijl je als stel al gauw een maximale hypotheek kunt afsluiten voor: €304.000, waarin je mogelijkheden dus al veel hoger liggen. 

Het is nog steeds gezien de huidige woningmarkt geen vetpotje, maar het bied je wel een optie wanneer je meer eigenvermogen kunt inleggen in je zoektocht naar een nieuwe woning en hypotheek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.