VANUIT HUIS WERKEN ALS TEKSTSCHRIJVER VOOR WEBSITES

Wil jij ook als tekstschrijver voor een website gaan werken? Er zijn verschillende manieren om tekstschrijver te worden. Zo kan je in vaste dienst treden als tekstschrijver bij een bedrijf. Vaak heb je hiervoor al wel ervaring als tekstschrijver nodig, anders neemt een bedrijf je niet snel aan. Daarom moet je vaak eerst ervaring op doen. Dit kan zowel als zelfstandig tekstschrijver of als tekstschrijver voor een tekstbureau. In beide gevallen kan je vanuit huis werken, wat in het geval van tekstschrijven voor een bedrijf meestal niet zo is.

 

IS VANUIT HUIS WERKEN ALS TEKSTSCHRIJVER VOOR EEN WEBSITE VOOR JOU WEGGELEGD?

Om een tekstschrijver te worden moet je beschikken over enkele eigenschappen. Bijvoorbeeld een goede focus, juist omdat je vanuit huis werkt. Laat jij je snel afleiden door alle klusjes die nog moeten gebeuren of pak je erg vaak je telefoon om de sociale media even te controleren? Dan heb je met thuiswerken een grote kans dat je werk blijft liggen. Natuurlijk kan je hierop oefenen, maar een beetje discipline is wel erg belangrijk. Daarnaast missen mensen tijdens het thuiswerken soms collega’s. Gelukkig kan je dit ondervangen door samen te werken met een bevriende zelfstandige of een werkruimte te huren in een gebouw met meerdere bedrijven.

WELKE EIGENSCHAPPEN BEZIT EEN TEKSTSCHRIJVER?

Naast een goede discipline om al het werk af te krijgen, zijn er meer eigenschappen die een goede tekstschrijver bezit. Eén daarvan is creativiteit. Het schrijven van teksten (door Contentspecialisten) kan soms saai zijn als je veel over hetzelfde onderwerp moet schrijven. De kunst is dan om telkens weer een nieuwe originele tekst te verzinnen die mensen aanspreekt. Wat hierbij natuurlijk ook van belang is, is een goed gevoel voor spelling en taal. Niemand leest graag teksten die volstaan met spelfouten.

HOE BEGIN JE MET WERKEN ALS TEKSTSCHRIJVER VOOR EEN WEBSITE?

Om te beginnen als tekstschrijver voor een website is het een slimme stap om voor een tekstbureau te gaan schrijven. Hier kan je meters maken en zodoende ervaring opdoen. Ook hoef je dan zelf geen opdrachtgevers te zoeken, wat voor veel rust zorgt. Langzamerhand kan je dan de stap gaan maken om ook voor jezelf te gaan werken als tekstschrijver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.