WERKEN IN EEN MODIEUS INGERICHT KANTOOR: DE TRENDS

Ben je aan het solliciteren of kijk je momenteel om je heen op kantoor naar het uitzicht? Voel je de sfeer die er hangt of probeer je je voor te stellen hoe je nieuwe werkomgeving zal zijn? Geen gekke gedachte! Velen onder ons zijn nou eenmaal wat gevoeliger dan anderen, dus ik het van belang om weloverwogen keuzes te maken qua kantoorinrichting. Ook richting je klant is het handig om daarin innovatief en zeker relevant te zijn voor je branche en je doelgroep(en). Onconventioneel, thuis-gevoel, coole co-working plekjes, modern, klassiek, planten neerzetten, speciaal behang… We zien nieuwe trends die geboren zijn om de monotone stofrijke kantoor tradities te begraven. Van hokjes naar gezamenlijke grote open ruimtes. Kantoren zijn heel erg verandert in de loop der jaren. Verscheidene werkgevers investeren in het creëren van prettige ruimtes voor de werknemer. We gaan eens kijken naar een aantal opvallende ontwikkelingen binnen de nieuwe trends op het gebied van kantoor interieur.

WERKEN OP EEN ONCONVENTIONEEL INGERICHT KANTOOR

 

De komende jaren beloven nóg meer gedurfde keuzes te maken met betrekking tot het meubilair. Het mixen van excentrieke en moderne designs is iets wat groei toont binnen bedrijven. Eén van de achterliggende ideeën en doelen kan bijvoorbeeld zijn om collega’s meer ruimte en mogelijkheid te geven om bij elkaar te komen. Dit dient op zijn beurt natuurlijk ook ter bevordering van de productiviteit van de medewerkers en het aantrekken van potentiële jonge talenten, wiens oog sneller valt op innovatie

van ouderwetse structuren. Zo zie je ook accessoires verschijnen zoals yogamatten, bordspellen, fatboys (zitzakken) of handige multifunctionele meubels. Deze meubels verzekeren je kantooromgeving ervan dat er voldoende opbergruimte is, zodat er altijd een clean-desk-policy gehanteerd kan worden.

VOEL JE THUIS OP KANTOOR

 

Terwijl thuiswerken, het nieuwe werken, aan het groeien en bloeien is, is het ook een “warm” idee om huiselijke elementen op kantoor te verwerken. In één woord is er dan sprake van een casual kantoor feeling. Een cafetaria die je doet denken aan je cafeetje om de hoek, een zithoekje van banken waar je lekker onderuit kunt, game rooms… Bij deze trend draait het allemaal om het maken van een sfeer waarin medewerkers niet het gevoel hebben dat ze in een competitieve werkomgeving verkeren.

KLEUREN EN TEXTUREN

 

De nieuwe hippe kantoor generatie vergt ook nieuwe kleur- en textuur keuzes. Een minimalistische inrichting bestaat al een tijdje en blijft waarschijnlijk nog lang in de picture. Spelende kleuren kunnen ook een groot effect teweegbrengen. Tip van ons: kijk eens rond op woonbeurzen, programma’s of bezoek wat sites waarbij de laatste ontwikkelingen in beeld worden gebracht omtrent kleuren. Ook wordt er tegenwoordig steeds vaker aandacht geschonken aan de gevel van kantoren. Denk hierbij aan opvallende gevelreclame, lichtreclame met het logo van de organisatie of een spectaculaire lichtshow. 

ANDERE TRENDS

 

Let bij je eventuele sollicitatiegesprek gewoon op de inrichting van je potentiële nieuwe werkplek. Je zult je er toch dagelijks bevinden en dan is het belangrijk om je er thuis te voelen. Een andere interieurtrend is bijvoorbeeld een extra technologische twist geven aan je kantoor. Denk bijvoorbeeld aan een flatscreen welke gekoppeld is aan een maatwerk applicatie en zo realtime data toont. Met snufjes en gadgets die catchy zijn, maar vooral praktisch. Vooral de ICT wereld showt graag met dit soort accessoires. Andere trend: Green is the new black! Jawel, living walls, watervalletjes… Natuur binnenlaten op je kantoor. Genoeg trends om in de gaten te houden en jezelf te laten inspireren, of je baas!

Leave a Reply

Your email address will not be published.